Onze Lammetjes

Onze eerste lammetjes zijn inmiddels geboren. Van onze 13 volwassen Kempische Heideschapen hebben wij 17 rammetjes en 5 ooitjes gekregen. Alle 5 de ooitjes zijn inmiddels geadopteerd.

Graag stellen wij ze aan u voor op volgorde van geboorte:

Als eerste geboren op 20 januari 2019, dochter van ons Aagje en deel van een tweeling. Ze is geadopteerd door Familie Breen van Breen Agrarisch Bedrijf en heeft de mooie naam Francien gekregen.

 

Dan onze tweede ooi, na een reeks van 13 rammen, geboren op 30 januari 2019. Een dochter van Joeki en eveneens het vrouwelijke deel van een tweeling. Ze is geadopteerd door Familie C. Kreeft en heeft de betekenisvolle naam Hanna gekregen.

  • hanna
    hanna

 

De derde ooi van deze groep is geboren op dezelfde dag geboren als Hanna, maar een paar uur later en was enigs kind. Dat is ook aan haar te zien, ze is al een flinke dame. Door haar adoptie familie van der Maas heeft ze de naam Johanna gekregen.

 

Dan de laatste dame die moest bevallen, ons aller Oma, hield ons tot het laatst in spanning, maar dat was het wachten meer dan waard, want ze heeft ons niet 1 maar zelfs 2 ooitjes geschonken. Haar dochters  zijn ook al geadopteerd.

De eerste dochter is door familie Sierts Onnedi gedoopt.

 

Oma's tweede dochter , makkelijk herken door een grote donkerbruine vlek op haar rugje, heeft door haar adoptiefamilie Brandsma de naam Roos gekregen.

 

Van de rammetjes zullen we een aantal veelbelovende jonge aanhouden voor mogelijke bloedversersing van andere Kempische Heideschapen fokkers. Een van de veelbelovende rammen zijn de eerste geboren broertjes Piet en Johan. Ze groeien als kool en spelen allen dat het een lieve lust is.

 

De volgende groep die we verwachten betreffen de Kempische heideschaap ooien die vorig jaar geboren zijn en de Kempische Heiderschaapdekram Don Juan. Deze groep dames had duidelijk de verhouding rammen vs. ooien beter bedacht. Zo hebben de 6 dames 4 ooitjes gegeven en 3 rammetjes. En inderdaad voor de scherpe lezers, er was zelfs een jaarling ooi die gelijk een tweeling op de wereld heeft gezet: onze Doerak.

Wederom zijn er weer een aantal mooie ooitjes geadopteerd. Als eerste is Fay geboren.

 

 

Gevolgd door Jacqueline. Vernoemd naar de kraamhulp die een hele week ons geholpen heeft na de geboorte van onze zoon Sjoerd. Omdat we haar hulp zo ontzettend hebben gewaardeerd hebben we dit ooilam als verrassing aan haar gegeven als adoptielam.

 

 

 

 

 

 

 

Toen volgde Fleur, geadopteerd door de familie Bruggeman en vernoemd naar hun mooie kleindochter Fleur. Dat moest natuurlijk een foto worden van beide meisjes .

 

Toen volgde 2 ooitjes die ons 2 mooie rammetjes hebben gegeven. En ons laatste ooitje dat moest lammeren, heeft het heel spannend gehouden. Vlak voordat ze naar de weide terug mochten had ze besloten alsnog hier aan huis haar ooilam ter wereld te zetten. Aangezien zij niet geadopteerd was hebben wij haar een mooie passende naam gegeven: Mia

 

Tussendoor hebben de Maasduinen ooitjes ook nog een flinke club aan mooie lammers gekregen.

 

 

Zo is Choco wokkel geadopteerd door Familie Sierts uit Vlissingen.

 

 

Ook zijn 2 ooitjes geadopteerd door opa en oma van onze dorpsgenoten de Familie van de Zande uit Scharendijke. De schaapjes zijn vernoemd naar hun zoons Jimi en Max, zo hebben onze nieuwe lichting ooitjes ook stoere namen gekregen.

 

 

 

 

 

 

Natuurlijk kan u zich al van te voren opgeven om op de wachtlijst gezet te worden om ook peetoom of peettante te worden van zo'n schattig lammetje.

U kan via onderstaande contact link ons een bericht sturen als u een lam wil adopteren.