Dekrammen

voor 2018/2019 hebben wij 2  Maasduinen dekrammen kunnen aankopen middels een enthousiaste fokker.

Wij hebben ze Fokje (nummer 22) en Keesje (nummer 23) gedoopt.

Beide zijn volle broers, maar duidelijk hebben ze andere aftekeningen en vacht. Zo is fokje wat kleiner, heeft maar 1 witte plek op zijn kop en zit nog in zijn wollige vacht, terwijl Keesje, al groter is, bijna complete zijn wol verloren is en een grotere witte plek op zijn kop heeft. Ook zonder de labels zijn beide mannen goed uit elkaar te houden.

Rechts is Fokje waarbij ook mooi te zien is dat bij hem al een beetje de "manenkraag"aan het groeien is. Dit is een kring van langere haren die rond de nek van een ram groeit.

Hier rechts staat Keesje en hieronder ziet u Fokje. Hierbij is het verschil in vacht heel goed te zien. Keesje is heel goed in het ruien en dat heeft hij doorgegeven aan zijn nakomelingen.

 Keesje en Fokje hebben bewezen dat zij uitstekend werk hebben geleverd, alle ooien waren drachtig, waarvan het merendeel van 2- en 3-lingen.  Veel van de lammetjes hebben de goede rui-kwaliteiten van Keesje en ok vaak de sprekende aftekeningen van beide broers.

 

Wegens kudde-uitbreiding en aanhouden van eigen lammers, mogen beide broers verhuizen naar een nieuw adres. dus zoekt u nog een bewezen goede en toegankelijke Maasduinen dekram, neemt u dan contact met ons op.

Dan hebben wij dit jaar eveneens een Kempische Heideschaap dekram: Voorburg's Don Juan,  zoals wij hem noemen.

Hij is van 2017 en heeft vorig najaar bij de fokster reeds bewezen dat hij weet wat zijn taak inhoud.

Inmiddels is gebleken dat Don Juan ook zijn naam eer toe heeft gebacht. Hij had een 100% dekkingsratio en we hebben inmiddels een mooi aantal gezonden en sterke lammetjes van hem mogen krijgen. Hoewel we graag meer hadden gehad,  zijn er 5 dochterts van Don Juan geboren en gelukkig dragen zij stuk voor stuk dragen zijn prettige karakter in zich mee. We zien er naar uit om hun verdere ontwikkeling te volgen.

Don Juan zelf is na zijn succesvolle dekdienst inmiddels verhuisd, zodat wij volgend jaar weer met nieuw bloed verder kunnen uitbreiden.

 

Voor het nieuwe seizoen 2019/2020 hebben wij inmiddels onze nieuwe dekram voor de Maasduinen al gekocht; Sjakie van de Melkweg. Deze mooie hoogbenige ram met bijzondere kleur en reeds nu al goede ruivacht is een beloftevolle ram en we hopen dan ook dat hij al zijn kwaliteiten volgend voorjaar zal laten zien in de nieuwe lichting lammetjes.