Onze kudde Ooien

We hebben dus inmiddels 2 kuddes met ooien. 1 kudde met Kempische Heideschapen en zwartblessen en 1 kudde met Maasduinenschaap. Daar binnen beide groepen een aantal dieren opvallen vanwege hun uitgesproken karakter of toegankelijkheid, stellen we u hier graag onze meest markante ooien voor:

Wij beginnen met Lientje, nummer 1 van de Maasduinenschapen. Nieuwsgierig eerste klas, altijd in voor lekkere brokjes en met een zeer duidelijke aftekening en kleur waardoor zij zeer gemakkelijk te herkennen is. Eveneens is Lientje een mooi voorbeeld van een goed zelf ruiende ooi.

Gevolgd door Inge, voorheen 640, maar nu nummer 10, eveneens een Maasduinenschaap. Ze is een leplam, of te wel een lam wat met de fles door mensen is groot gebracht. Daardoor super mak en absoluut niet bang. Komt altijd als een van de eerste aangerend als we aankomen en als je niet oppast zit ze letterlijk in je broekzak. Door haar bijzondere bruine stippelvacht en lieve oogopslag een van onze lievelingen.

Dan mag Kempische Heideschaap Dopey, nummer 78356, niet ontbreken.  Ook zij is als leplam opgevoed en is zelfs nog tammer dan Inge. Ze komt regelmatig zelf met haar kop tegen je hand aan duwen, of je haar niet even op haar kruin wil krabben. Ze is erg nieuwsgierig en vriendelijk, maar heeft ook een sterk koppig karakter. Als Dopey niet wil, dan gaat ze ook niet. Zo moeten we haar soms de trailer in tillen, omdat ze geen zin heeft.

Oma, Kempisch heideschaap nummer 46215, is ons oudste ooi. Met haar respectabele leeftijd van 7 jaar is ze in elk geval de oudste. Of ze de wijste is, laten we even in het midden. Oma is een zeer kenmerkend Kempisch Heideschaap en ook erg meegaand. Hoewel ze wat gereserveerder kan zijn, zodra er brokjes in beeld komen, is ze er als de kippen bij.

Kempisch Heideschaap Aagje, nummer 2297, is zoals haar naam al zegt erg nieuwsgierig. Ze staat bijna altijd als tweede vooraan net na Dopey om te kijken wat er aan de hand is. Ze is ook brutaal genoeg om even aan je broekzak te trekken om te vragen om meer brokjes.

Jaan, nummer 12, is een mooi hoogbenig en rastypisch Maasduinenschaap. Is zeer mooi getekend en ondanks dat we haar een aantal keren hebben moeten behandelen, erg toegankelijk en blijft graag naar je toekomen voor wat lekkers.

Vereen, gekenmerkt door nummerlabel 13. Ze is een heus Maasduinenschaap, maar haar kenmerkende aftekeningen zijn niet zichbaar door haar egaal donkerbruine vacht. Ze is een dapper meisje wat eigenlijk niet bang is en altijd mee komt kijken als er brokjes of brood in de buurt is.

Tot slot Maasduinenschaapje Janny, ons kleine zwarte dotje. Ze draagt label nummer 19. Ze is een enorm goede ruier, voor de duvel niet bang en komt graag samen met de rest mee kijken of er nog wat te halen valt. Dit jaar heeft Janny een heel groot en vooral mooi sprekend ooilam gekregen. Zij is geadopteerd door de Familie Sierts en heeft de naam Choco wokkel gekregen. Doordat de bevalling voor Janny nogal zwaar was, hebben we haar ooilam met de fles mee groot gebracht. Daardoor is ze nu super tam en net als haar moeder; voor de duvel niet bang.