Onze kudde Ooien

We hebben dus inmiddels verschillende groepjes schapen. Daar binnen beide vallen een aantal dieren in het bijzonder op vanwege hun uitgesproken karakter of toegankelijkheid, stellen we u hier graag onze meest markante ooien voor:

Wij beginnen met Lientje, nummer 1  Nieuwsgierig eerste klas, altijd in voor lekkere brokjes en met een zeer duidelijke aftekening en kleur waardoor zij zeer gemakkelijk te herkennen is. Eveneens is Lientje een mooi voorbeeld van een goed zelf ruiende ooi.

Gevolgd door Inge, voorheen 640, maar nu nummer 10, en met haar gespikkelde vacht geen doorsnee Maasduinen schaap. Ze is een leplam, of te wel een lam wat met de fles door mensen is groot gebracht. Daardoor super mak en absoluut niet bang. Komt altijd als een van de eerste aangerend als we aankomen en als je niet oppast zit ze letterlijk in je broekzak.

Jaan, nummer 12, is een mooi hoogbenig en rastypisch Maasduinenschaap. Is zeer mooi getekend en ondanks dat we haar een aantal keren hebben moeten behandelen, erg toegankelijk en blijft graag naar je toekomen voor wat lekkers.

Vereen, gekenmerkt door nummerlabel 13. Ze is een heus Maasduinenschaap, maar haar kenmerkende aftekeningen zijn niet zichbaar door haar egaal donkerbruine vacht. Ze is een dapper meisje wat eigenlijk niet bang is en altijd mee komt kijken als er brokjes of brood in de buurt is.

uiteraard mogen onze fleslammers Geesje en Meetje hier niet ontbreken. Twee lammetjes dat afgelopen voorjaar door omstandigheden niet door hun moeder groot gebracht kon worden. Hierdoor zijn ze zeer tam en komen dan ok altijd kijken of er in je zakken nog brokjes zitten.

Tot slot onze Choco, ook een fleslam wat super tam is en altijd in je broekzak kruipt op zoek naar iets lekkers!